5+1 népszerű tananyag az elmúlt évből

Rengeteg fantasztikus tananyagot töltöttetek fel az oldalra az elmúlt évben. Születésnapi 5+1 cikkünkben ezekből válogattuk ki nektek a legnépszerűbbeket.
 
51 népszerű tananyag az elmúlt évből
 
1Quimby -ban/-ben
 
Feltöltötte: tarna.dora
 
Leírás: "A Quimby együttes sehol se talállak című dalában nagyon sok -ban/-ben ragos alakkal találkozunk. A lyukas szöveget (a dal szövege) kell a diákoknak kiegészíteni hallás után. A feladat nehézsége: a szöveg jelentése. Érdemes pár mondatban összefoglalni, hogy miről szól a dal és felhívni a diákok figyelmét arra, hogy nem kell minden szót megérteniük (pl. ugar...), csak a -ban/-ben alakokra figyeljenek. (A feladatot gyakorlatom során lestem el Varga Virágtól :) )"
 
 
választóvonal 
 
2Kockásfülű nyúl történetmesélés
 
Feltöltötte: HBrigi
 
Leírás: "A feladatlap a Kockásfülű nyúl sorozat 'Kutyasétáltatás' című epizódjához kapcsolódik, és a múlt idő gyakorlására alkalmas. Érdemes először a szükséges szókincset megtanítani, majd megnézni az epizódot. A mellékelt feladatlapon a film fontosabb jelenetei vannak kronologikus sorrendben, de össze is lehet keverni őket. A feladat: minden képről egy-egy mondatot kell mondani. Érdekes lehet különdöző szereplőket megadni, akiknek a szemszögéből beszélni kell, pl. a nyúl, a kisfiú vagy egy semleges E/3. elbeszélő."
 
 
választóvonal
 
3Karácsonyi keresztrejtvény
 
Feltöltötte: PálBarbi
 
Leírás: "Keresztrejtvény karácsonyra, a karácsonyhoz kapcsolódó szókincs gyakorlására. Kezdőbb diákoknál lehet hagyományos keresztrejtvényként használni; haladóbb diákoknál pedig a képeket szétvághatjuk és kioszthatjuk a diákok között, akiknek a teremben körbejárva definíciókat kell mondaniuk a társaiknak a kezükben lévő szavakról."
 
 
választóvonal
 
4Mennyi az idő? - Feladatlap
 
Feltöltötte: leomcholwer
 
Leírás: "A diákoknak be kell rajzolni az órák mutatóit az alattuk feltüntetett szöveg alapján. A feladatlap tartalmaz egy üres oldalt is, amelybe tetszőleges időpontok írhatóak, ill. a feladat fordított megoldásához tetszőlegesen berajzolhatja a tanár az órák mutatóit. Nehezítésként használhatjuk a "reggel, este, éjjel, hajnali, stb." szavakat, ez esetben a diákoknak a kis napocska vagy hold ikon segítségével kell jelölniük, hogy melyik napszakról van szó."
 
 
választóvonal
 
5Birtokos személyjelek filmcímekben
 
Feltöltötte: hertamarki
 
Leírás: "26 filmcím, ahol a magyar megfelelőket kell megkeresni az angol címekhez. Mindegyikben van birtokos személyjel."
 
 
választóvonal
 
plusz1
 
Nektek mely tananyagok voltak a kedvenceitek idén? Várjuk a javaslataitokat a cikk alatt hozzászólásban.