Mikulás-napi ajándék tananyagcsomag

Az advent az ünnepi várakozás ideje: december 6-án érkezik a Mikulás, vasárnaponként meggyújtjuk az adventi koszorú gyertyáit, hogy aztán karácsonykor megérkezzünk a boldog, családi ünnepléshez. Sajnos tanárként gyakran nem a békés, ünnepi készülődésről szól ez az időszak. Sokunknak kurzuszárás vagy éppen intenzív tanfolyam kezdés esik éppen decemberre. Ezért is gondoltuk, hogy a tanári előkészületek megkönnyítéséül egy kis tananyagcsomaggal lepjük meg a kollégákat, amelyet ezúttal kivételesen regisztráció nélkül is elérhetővé teszünk.
 
Secret-Santa
 
A fenti képre kattintva egy komplex, az ünnepekről szóló, a MID van?-on már korábban is elérhető feladatgyűjtemény érhető el:
 
-    Hajba László karácsonyi szókeresőjével játékosan gyakorolhatják a diákok a decemberi ünnepek szókincsét;

-    Pál Barbara beszélgetőkártyái a karácsonyra készülést járják körbe: használatuk már kezdő szinten is jó szolgálatot tesz a beszédkészség fejlesztéséhez, egyúttal minden oldalról körüljárja az ünnepi készülődés témáját;

-    Kruzslicz Tamás szövegértési feladatsora a karácsony környéki népszokásokat mutatja be, használatát B2-es szinttől javasoljuk;

-    Orosz Andreától a Ki ölte meg a Mikulást? egy fejtörő, logikai játék, amellyel a helyviszonyokat is lehet gyakorolni, kisebb egyszerűsítésekkel kezdő szinten is ajánljuk.
 
Köszönjük a hűséges feltöltőknek és a MID van?-közösség minden tagjának, hogy látogatásukkal, fel- és letöltéseikkel mozgásban tartják a portált. Reméljük, azok is kedvet kapnak a csatlakozáshoz, akik még eddig nem regisztráltak. Ezzel a rövid, ünnepi „betekintővel” nem titkolt célunk, hogy bemutassuk, mennyire hasznos az oldal használata, és milyen kincseket kínál a tananyagbázis minden magyar mint idegen nyelv tanár számára.
 
Békés, áldott ünnepeket kívánunk minden régi és új, korábban regisztrált, hűséges tag és egyelőre csak érdeklődő kolléga számára egyaránt!
 
 
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés