B.Ú.É.K!

Egy évvel ezelőtt, 2014. szeptember 2-án indult útjára a MID van? magyar mint idegen nyelvi közösségi oldal. Köszönjük mindenki nevében, hogy ilyen sokan vagyunk, ennyi hasznos és érdekes tananyagot kapunk, és még mindig nap mint nap nő az érdeklődők száma.

large chocolate-birthday-cake
Az eltelt év alatt a szerkesztőséggel arra törekedtünk, hogy minél élőbb és interaktívabb legyen a jelenleg 343 regisztrált felhasználóval működő közösség. Biztosak vagyunk benne, rengeteget tudunk tanulni egymástól a jövőben is. Amellett, hogy több mint 200 feltöltött tananyagot és 33 cikket böngészhetünk az elmúlt évből, várjuk továbbra is az egyes anyagokhoz a hozzászólásokat, tapasztalatokat, amelyeket minden feltöltés alján lehet megtenni. Továbbá minden anyag értékelhető egy egytől tízig terjedő skálán a bejegyzések tetején található csillagok segítségével. Az értékelések és az egyes anyagok felhasználása alapján a jövőben szeretnénk odaítélni a hónap tananyaga címet, így ösztönözve a fel- és letöltéseket.
 
A közösségi kommunikációs csatornát hivatott erősíteni a Facebook-csoport (https://www.facebook.com/groups/250820675034698/?fref=ts). Ha valakinek szakmai kérdése van, tanácsra vár, vagy csak talált valami izgalmasat, bármit, ami felkeltheti a magyar mint idegen nyelv tanárok érdeklődését, akkor ezen keresztül 748 kollégát érhet el „azonnal”. Érdemes „kedvelni” a honlaphoz tartozó Facebook-oldalt (https://www.facebook.com/midvan.hu?fref=ts), ahol a legfrisebb írások mellett megosztjuk a legérdekesebb tananyagok linkjét is, terveink szerint a jövőben rendszeresen jelentkező ajánlók keretében.
 
A honlapon az Ötletek rovatban további tanári praktikákat, értékes „tananyag-lelőhelyeket”, a tanteremben (is) használható játékokat, a tanítást segítő programokat ajánlhatunk egymásnak. A Hírek rovatban pedig a tananyag-bemutató cikkek mellett megismerhetjük a nagyvilágban élő magyar mint idegen nyelv tanulók, tanárok mindennapjait, továbbá szeretnénk felhívni a figyelmet hazai és nemzetközi szakmai eseményekre. A két rovat nyitott minden felhasználó számára. Nagy örömmel fogadunk minden cikket, írást ezekre az oldalakra. Szerkesztőkként igyekszünk mi is minél változatosabb cikkeket feltölteni: legújabb rovatunkban „5+1” ötlettel járunk körbe egy-egy témát.
 
Végül szeretnénk most is megköszönni, hogy egy ilyen fantasztikus közösség tagjai lehetünk. Nem gondoltuk (ha titokban számítottunk is rá), hogy ennyire jól működhet a szakmai összefogás, és ilyen lelkesen van jelen több kolléga egymást segítve az oldalon és a csoportban. Bízunk benne, ez a kör évről évre növekszik. Egyre többen válnak aktív felhasználóivá a MID van? oldalaknak. Köszönjük szépen az eddigi aktivitást, és kívánjunk egymásnak, magunknak, hogy legyen így még sok-sok évtizeden át.