Szókincs

LEGNÉPSZERŰBB

(1018 megtekintés)

LEGUTOLJÁRA FELTÖLTÖTT

(2018-01-07 23:31:42)

LEGTÖBBET LETÖLTÖTT

(6 letöltés)
Feltöltötte: Ttina // A1, Játék,
A birtokos személyjel egyes számú formáinak gyakorlására egy játékos feladat, amelynek során már tanult szókincset és kulturális ismereteket is feleleveníthetünk.
Feltöltötte: Beáta // A2,
Könyvek és olvasás témakör. Szókincsbővítés. Milyen könyveket szeretsz olvasni? Mi a kedvenc könyved? Hol vásárolsz könyveket? Általában mikor van időd olvasni? Kérdezz meg 3 embert a csoportban és írd le a válaszokat!
Feltöltötte: Beáta // A1, A2,
Tippek és tanácsok - kezdőknek.
Feltöltötte: Beáta // A1, A2,
Szerepjáték. Minden diák kap egy kártyát önállóan elolvassák, majd kapnak egy képet. Felolvassák a saját kártyájukon szereplő szöveget. Majd mindenki megkeresi a saját kártyájához tartozó képet. A párok táblára kirakják a képeket mellé pedig a kártyát.
Feltöltötte: Beáta // A1,
Képes rejtvény a ruhadarabok gyakorlásához.
Feltöltötte: Beáta // A1,
Egy tipikus nap.
Feltöltötte: Beáta // A1, A2, Feladatlap,
Öltözködéssel kapcsolatos szavak gyakorlása.
Feltöltötte: Beáta // A1, A2,
Szókincsbővítő feladatalap. Ruhadarabok, kiegészítők és külső tulajdonságok.
Feltöltötte: Beáta // A1,
Társas a tárgyrag gyakorlásához.
Feltöltötte: Beáta // A1,
A feladat a képek és a válaszok összepárosítása.
Feltöltötte: Beáta // A1,
Híres emberek, foglalkozások, nemzetiségek feladatlap.
Feltöltötte: Beáta // A2, B1,
A ház és család témakörében keresd a különbséget játék. A diákok páronként kapnak egy A és egy B képet. A feladat párbeszédek alkotása és a különbségek megtalálása.
Feltöltötte: Mágnes // B1,
A Kolompos együttes által megzenésített népzenére készített feladat. Hallásértés, szókincsbővítés, kulturális ismeretek (vásárok, vásárlás) mélyítésére alkalmas kellemes feladat. memória fejlesztésre is jó tippet kaphatunk általa, mikor a szavakat sorrendben visszafele ismételjük a közös énekléssel :)
Feltöltötte: Mágnes // A1,
Ezzel a játékos feladattal az olvasni tudó fiatal korosztály (8-14) és a felnőttek számára is kellemes szórakozást nyújt a karácsony témaköréhez kapcsolódó szavak keresése. Több módon lehet játszani: 1) A betűk sorrendbe olvasásával a képek alá, mellé lehet írni a megtalált szót. 1/a) Lehet színek gyakorlására is használni a feladatot: miután a diákok megtalálták a keresett szót, a tanár egy színt mond, és arra kéri a diákokat, hogy azzal a színnel színezzék ki az ábrát. 1/b) A kiszínezett ábrával további feladat: névszói állítmány gyakorlása. 1-1 mondatot írunk a színes szóról (pl: A dísz piros. Piros a dísz.) 2) Versenyfeladat: a tanár beállítja az stoppert 2-3 percre, és ezalatt a diákok leírják a szavakat. Az a diák nyer, aki a legtöbb szót leírta.
Feltöltötte: tschigabiga // A1, A2,
Tantárgyak elnevezéseinek és a tantárgyakhoz tartozó szókincs gyakorlása
Feltöltötte: AnaHR // A1,
karácsonyi szókereső
Feltöltötte: Aelythia // A2, Feladatlap, Páros munka,
A kvízben két feladat található: az elsőben melléknevek középfokú alakjaival igaz-hamis állítások, a másodikban pedig felsőfokú alakokat kell beírniuk, és kiválasztani a helyes megoldást. Párokban, vagy kis csoportokban beszéljék meg, szerintük mi a helyes, majd pedig összevetjük, közösen ellenőrzünk.
Feltöltötte: tmajzer // A1,
Melléknevek gyakorlása, személyleírás
Feltöltötte: sztrecskobogi // Feladatlap, Játék,
Egy borítékos feladatot játszunk. Minden borítékban más-más feladat lapul majd. X borítékot helyezünk a táblára/falra, amik közül kettőben bomba lesz elrejtve. A bombának többféle funkciója is lehet. Játszhatjuk úgy is, hogy aki bombát talál mínusz pontot kap, így izgalmasabbá tehetjük a játékot, vagy plusz feladatot adhatunk neki, ami lehet akár mozgásos feladat is, pl. 5 guggolás, békaugrás stb. A gyerekek sorban választanak a borítékok közül, és mindenki számára lesz az egyes borítékokban feladatlap, tehát egyénileg oldják meg ugyanazt a feladatot. Ha hibátlanul megoldották, megkapják a maximum pontot az adott feladatra, ha nem, akkor kevesebb pont jár. 5 pontot – 3 pontot – 1 pontot – 0 pontot lehet szerezni a játék során. Mindenki oldja a feladatokat, nemcsak az, aki választotta a borítékot.
Feltöltötte: Nensis // A2, B1, B2,
A tananyagban a tanyán/farmon élő állatok nevével foglalkozunk. Emellett megismertetjük a diákokkal a magyar online aukciós vagy használt árukra speciálizálódott oldalakat, és kicsit Magyarország földrajzával is ismerkedünk. Mindehhez IKT-eszközöket használunk