Kiejtés

LEGNÉPSZERŰBB

(551 megtekintés)

LEGUTOLJÁRA FELTÖLTÖTT

(2017-12-12 08:13:48)

LEGTÖBBET LETÖLTÖTT

(1 letöltés)
Feltöltötte: Mágnes // A1,
Többes szám gyakorlására alkalmas feladat. A színes tárgyak keresésével nemcsak a többes számot lehet gyakorolni, hanem a helyzetük meghatározását is. Ebben a 2 oldalas feladatban erre is van példa: az alatt, felett, mellett, között névutós helyhatározókat lehet gyakorolni. A diákok dolgozhatnak párban vagy időre, versenyszerűen. Színek ismétlésére is jó feladat.
Feltöltötte: bertae89 // A1,
A Jó reggelt! tankönyvhöz kiegészítésnek szánt feladatlap. A tankönyv szavai alapján a feladat a diákoknak kitölteni melyik szó milyen hangrendű. Alkalmas lehet egyéni vagy páros munkára is. :)
ABC
Feltöltötte: melinda314 // A1,
Képes ABC a hangok gyakorlására
Feltöltötte: precsko.lilian // A2,
Találgatós játék szókincs ismétléséhez (foglalkozások)
Feltöltötte: yos22 // A1,
Egyszerű szavak, pótold a hiányzó magánhangzót a tollbamondás alapján. A cél a magánhangzók közti különbségek gyakorlása.
Feltöltötte: kovacs.zsofia // A1,
Az egyszerű feladatlap segítségével gyakorolható/ismételhető a postával és a levél feladásával kapcsolatos szókincs. A feladatlapon egy dialógus olvasható. A dialógus elemeit kivágjuk és összekeverjük, amiket a tanulónak kell újra sorrendbe állítania.
Feltöltötte: egnesz // A1,
A magyar ABC betűinek gyakorlásához
Feltöltötte: wangie87 // A1, A2, B1, B2, Csoportmunka, Játék, Páros munka,
Ha már megtanulták a tanulók a családtagok neveit, akkor jó gyakorlat lehet ez az amőba. Az amőba (angolul tic-tac toe) rácsaiban a Family guy egyes karaktereit látod, amik egy-egy családtag nevet képviselnek (pl. anyuka, apuka, öccs, nagypapa, a kérdőjel lenne a "húg" akar lenni, csak nincs ilyen karakter a family guy-ban). A tanulók párban játszanak: az egyikük választ egy karaktert, és mond vele egy mondatot, pl. "Az anyukám beszél kínaiul." Ha helyes a mondat, akkor odaírja az X vagy O jelet. A társa is mond egy mondatot, és odaírja az X vagy O jelet. Addig megy a játék, amíg valaki össze nem tudja kötni 3 jelét egy folytonos vonallal (az amőba szabályai szerint).
Feltöltötte: wangie87 // A1, A2,
Kis csoportban (max. 4-5 fő) ideális játék a frissen megtanult birtokos személyjelek begyakorlására. Minden tanuló egy végződés "felelőse" lesz (én kártyákat osztottam ki: -M, -OM, -EM, -ÖM). Emellett mindenki kap különböző színű zsetonokat is (vagy színes kártyákat). A tanár szavakat sorol fel. Ha a tanuló olyan szót hall, amihez az ő végződése illik, akkor berakja egy zsetonját egy kicsi kosárba, és elragozza a szót: nyomtatóm, nyomtatód, nyomtatója. Ez egy erősen irányított gyakorlat, remekül előkészítette a szabadabb kommunikációs gyakorlatot.
Feltöltötte: cs.attila // A2,
Az idő meghatározása.
Feltöltötte: Mimvan // A1,
Párom amerikai és a magyart próbálja elsajátítani. Az első lecke az ABC-t és a kiejtést veszi célpontba.
Feltöltötte: csend_zenesze // A1,
Kártyás, táblázatot kitöltögetős feladat, amely során minden tanuló kap egy lapot, amelyen csak egy személy "adatai" találhatók (név, ország és egy hangulatjel). A feladat az, hogy a tanulók körbejárogatva kérdezgetik egymástól a címbe foglalt három alapkérdést, egészen addig, amíg minden rubrikát ki nem töltenek. Egyszerű, játékos feladat az ismerkedési frázisok, az országnevek és a hangulatok begyakoroltatására.
Feltöltötte: rozsamoni // A1,
A magyar ábécé betűinek/hangjainak tanítására. A feladatban az ábécé kezdőbetűivel szavakat kell írni és helyesen kiejteni. Teljesen kezdő diákoknak első órai tananyag.
Feltöltötte: KruzsliczTamás // B2, C1,
Két vers Mikulásra. Nyelvi szinttől függően érdemes röviden összefoglalni a versek tartalmát a közvetítőnyelven vagy magyarul körülírva (szerintem nem baj, ha nem értenek a diákok minden szót, persze ha valamit nagyon akarnak tudni, azt magyarázzuk el, fordítsuk le). Utána soronként vagy versszakonként előolvasva ismételhetik az adott részt mint kiejtési gyakorlat, illetve érezve a versek ritmusát. Végül énekelhetjük dallal (a youtube-on mindkét vershez elérhető videó), vagy mondhatjuk végig együtt akár képekkel, vetítéssel.
Feltöltötte: leomcholwer // A1,
Hangrendi táblázat és feladatlap, magas, mély és vegyes hangrendű szavakkal A és B oldalon. Angol nyelvű magyarázatokkal.
Feltöltötte: LBI // A1,
"gap-fill" feladat a nyelvekkel hangok - betűk gyakorlása
ABC
Feltöltötte: tundekurilla // A1,
A magyar ABC képekben
Feltöltötte: PálBarbi // A1, A2, Játék, Kezdő,
Ez a dokumentum olyan kártyákat tartalmaz, amelyeken csak 'a' és 'á' magánhangzókat tartalmazó szavak találhatók. Felhasználhatók pl. úgy, hogy a diákok egy oszlopban állnak a tábla előtt, a leghátul álló húz egy kártyát, és azt az előtte álló fülébe suttogja. Ez így megy tovább, míg az első helyen álló diák fel nem írja a helyes szót a táblára.
Feltöltötte: PálBarbi // A1, A2, Feladatlap, Kezdő,
Gyakorló feladatlap az 'a' és 'á' hangok kiejtéséhez. A feladatlap könnyű szavakat tartalmaz, így kezdő diákokkal is jól használható.