Íráskészség

LEGNÉPSZERŰBB

LEGUTOLJÁRA FELTÖLTÖTT

LEGTÖBBET LETÖLTÖTT

Feltöltötte: Beáta // A1, A2,
Keresd a különbséget!
Feltöltötte: sztrecskobogi // Feladatlap, Játék,
Egy borítékos feladatot játszunk. Minden borítékban más-más feladat lapul majd. X borítékot helyezünk a táblára/falra, amik közül kettőben bomba lesz elrejtve. A bombának többféle funkciója is lehet. Játszhatjuk úgy is, hogy aki bombát talál mínusz pontot kap, így izgalmasabbá tehetjük a játékot, vagy plusz feladatot adhatunk neki, ami lehet akár mozgásos feladat is, pl. 5 guggolás, békaugrás stb. A gyerekek sorban választanak a borítékok közül, és mindenki számára lesz az egyes borítékokban feladatlap, tehát egyénileg oldják meg ugyanazt a feladatot. Ha hibátlanul megoldották, megkapják a maximum pontot az adott feladatra, ha nem, akkor kevesebb pont jár. 5 pontot – 3 pontot – 1 pontot – 0 pontot lehet szerezni a játék során. Mindenki oldja a feladatokat, nemcsak az, aki választotta a borítékot.
Feltöltötte: bertae89 // A1,
A Jó reggelt! tankönyvhöz kiegészítésnek szánt feladatlap. A tankönyv szavai alapján a feladat a diákoknak kitölteni melyik szó milyen hangrendű. Alkalmas lehet egyéni vagy páros munkára is. :)
Feltöltötte: koczaver // A2, Egyéni munka,
Néhány gyakorlat konkrétan a tárgyas ragozáshoz.
Feltöltötte: leventeborsos // B1, B2,
Feladatsor az Illés együttes Légy jó kicsit hozzám című számának feldolgozásához. A feladatok megoldása során a dalt három változatban hallgatjuk meg (Illés együttes, 1967; Illés együttes, 1973; Amorf ördögök és Honvéd Férfikar, 2005). A három verzió összehasonlítására irányuló utolsó feladat fogalmazási feladatként is végezhető.
Feltöltötte: leventeborsos // B1, B2,
Feladatsor Weöres Sándor Tíz lépcső című versének és a Szabó Benedek és a Galaxisok A teljesség felé című számának feldolgozásához.
Feltöltötte: Katica0602 // B1, Csoportmunka, Egyéni munka, Játék, Páros munka,
A tudatos és igényes szóbeli és írásbeli nyelvhasználat alapozása. A szóbeli és írásbeli kifejezőképesség fejlesztése. A helyesírási készség fejlesztése. Szókincsfejlesztés. A gondolkodási és együttműködési lépesség fejlesztése. A kommunikációs képesség fejlesztése játékkal; csoportmunkával
Feltöltötte: pollipotty // C1,
Sport témakörön belül a paralimpia téma feldolgozása óratervvel és az órához tartozó mellékletekkel.
Feltöltötte: Gyöngyike // B2, C1, C2, Csoportmunka, Egyéni munka, Feladatlap,
5 oldalas komplex feladatlap haladó diákoknak, egyéni, ill. csoportos órákra. A főszöveget egy szövegértési kvíz követ, a szóhasználat elmélyítéséhez példamondatok írása következik, majd hiányzó szavak, végződések kiegészítése. Magyar egynyelvű szómagyarázat is tartozik a feladatsorhoz.
Feltöltötte: biroilka // A1,
Igeragozás gyakorlása (jelen idő, kijelentő mód) egyéni és páros munkával.
Feltöltötte: learnhun // A2, B1, B2, Egyéni munka, Feladatlap,
Beszéd, Írás és Olvasott szövegértési feladatok - Szent István király témában kb. B1-B2 szinten
Feltöltötte: Fukata // A2,
A feladatokat beszélgetés előzi filmekről, moziról, összegyűjtjük a különböző műfajok neveit pókhálóábrában. A tananyag első egysége egy dialógust tartalmaz. Miután előadták, megbeszéltük, pároknak odaadjuk az est.hu moziprogramját, megbeszéljük a szavakat. Ezután megkapják a novemberi premierek ajánlóit, átolvassuk, megbeszéljük. Ezután választanak egy filmet, amit mind a ketten meg szeretnének nézni, és írnak egy párbeszédet a mintadialógus alapján. Végül lehet érdekes filmplakátokat adni képleírásnak (imdb.com), ha ismerik már a múlt időt, akkor filmrészletet lehet vinni történetmeséléshez.
Feltöltötte: nyanyett // B2, C1,
Egyszerű bár hasznos feladat: ékezetpótlás egy cikkben. Én a városi közlekedés problémái témánál használtam.
Feltöltötte: Fukata // A2, B1,
Még egy Garfield képregény. Ezúttal azt is ki kell találni, hogy mi történhetett...
Feltöltötte: baloghlili // A1, A2, Egyéni munka,
Rövid, 2-3 perces íráskészséget fejlesztő feladat klasszikus hercegnők modern változataival
Feltöltötte: PálBarbi // B1, B2, Csoportmunka, Egyéni munka, Páros munka,
A tananyagban egy képregényt találhattok, és 8 ötletet, hogyan használhatjátok fel azt a tanórán. (Legtöbb az 5+1 cikk (http://mid-van.hu/oetletek/66-5-1-oetlet-kepregenyek-hasznalatahoz) alapján, de van benne 2 plusz ötlet is.) Én a "Lépésenként magyarul 2" első fejezetében található olvasmányhoz szoktam bevinni kiegészítésként. (Témájában nagyon hasonló.) FONTOS: A képregényt az EuroExam engedélyével osztom meg. Figyeljünk a jogvédelemre! :)
Feltöltötte: Fukata // A2, B1,
Két képregény orvosnál és sportok témákhoz. A feladat szöveget írni a képekhez. A Garfield és a futás használható a -t végű igék felszólító módjának tanításához is.
Feltöltötte: ne // B1,
"Szólás- és közmondáskereső" ( Csoportmunka az alárendelő összetett mondatok gyakoroltatására, valamint egyéni munka a írásbeli készségfejlesztésre) Csoportmunka: Cédulákra felírjuk az alábbi szólásokat és közmondásokat, majd két részre vágjuk. A csoportok tagjai megkapják a ketté vágott cédulákat, jól összekeverve. 1. Találják meg az összetartozó mondatokat! 2. Beszéljék meg, mit jelenthetnek a szólások és közmondások! (Ehhez a részhez biztosan szükség lesz tanári segítségre is!) Egyéni munka: 3. Írjanak egy fogalmazást, amelynek címe az egyik szólás vagy közmondás legyen!
Feltöltötte: Fukata // A2,
Meséld el, mi történik/történt! Rövid képregény igekötős, vonzatos igék gyakorlására.
Feltöltötte: bomeli // A1,
A magyar számok helyesírásának gyakorlása