Hallott szöveg értése

LEGNÉPSZERŰBB

(740 megtekintés)

LEGUTOLJÁRA FELTÖLTÖTT

(2018-01-16 21:32:25)

LEGTÖBBET LETÖLTÖTT

Feltöltötte: Embogi // A2,
Feltételes mód gyakorlása Rúzsa Magdolna: Egyszer c. dalának segítségével.
Feltöltötte: Mágnes // B1,
A Kolompos együttes által megzenésített népzenére készített feladat. Hallásértés, szókincsbővítés, kulturális ismeretek (vásárok, vásárlás) mélyítésére alkalmas kellemes feladat. memória fejlesztésre is jó tippet kaphatunk általa, mikor a szavakat sorrendben visszafele ismételjük a közös énekléssel :)
Feltöltötte: Mágnes // A1,
Ezzel a játékos feladattal az olvasni tudó fiatal korosztály (8-14) és a felnőttek számára is kellemes szórakozást nyújt a karácsony témaköréhez kapcsolódó szavak keresése. Több módon lehet játszani: 1) A betűk sorrendbe olvasásával a képek alá, mellé lehet írni a megtalált szót. 1/a) Lehet színek gyakorlására is használni a feladatot: miután a diákok megtalálták a keresett szót, a tanár egy színt mond, és arra kéri a diákokat, hogy azzal a színnel színezzék ki az ábrát. 1/b) A kiszínezett ábrával további feladat: névszói állítmány gyakorlása. 1-1 mondatot írunk a színes szóról (pl: A dísz piros. Piros a dísz.) 2) Versenyfeladat: a tanár beállítja az stoppert 2-3 percre, és ezalatt a diákok leírják a szavakat. Az a diák nyer, aki a legtöbb szót leírta.
Feltöltötte: fjordinka // A2,
A Télapó itt van és a Hull a pelyhes fehér hó hallásértésként + egy mondóka
Feltöltötte: rozsazolnaizsuzsa // A1, A2,
Hova megy Lili? Erre a kérdésre válaszolhatnak a kezdő diákok a -ba, -be, -ra, -re toldalékokat használva, ha kitöltik a munkalapot a dalt meghallgatva. Utána gyűjthetnek egyéb helyeket is, ahová még elmehet Lili. Itt van a dal: https://www.youtube.com/watch?v=AABUEE3NYh4
Feltöltötte: rozsazolnaizsuzsa // A2, B1,
A tanulók a feltételes módot tudják gyakorolni ezzel a dallal és az újabb feladatlappal. A letölthető dokumentumban a feltételes módú szavakkal kell kiegészíteni a szöveget, amiket egy dobozban találnak. Érdemes először a szavak jelentését átbeszélni.
Feltöltötte: niko42 // B1,
Ez a kulcs nélküli
Feltöltötte: niko42 // B1,
Hallásértés videó alapján. Kulcsszavak megadva + kérdések (Kulcs külön lapon)
Feltöltötte: PálBarbi // B1, B2,
B1-es nyelvvizsgára készülő diákomnak készítettem pár feladatot a Magyar Hangtáron (https://rs.cms.hu-berlin.de/magyar/pages/home.php) található B1-es hanganyagok egy részéhez. A tananyagban található feladatok nem kreatív feladatok; céljuk csupán a nyelvvizsgákon szereplő feladattípusok gyakoroltatása. Mivel nagyon kevés hivatalos feladatsor érhető el, ezért hasznos lehet mindenkinek, aki B1 szintű nyelvvizsgára készíti fel a diákjait. A hanganyagok a Magyar Hangtáron érhetőek el, a linkeket beszúrtam az egyes feladatok alá.
Feltöltötte: leventeborsos // B1, B2,
Feladatsor az Illés együttes Légy jó kicsit hozzám című számának feldolgozásához. A feladatok megoldása során a dalt három változatban hallgatjuk meg (Illés együttes, 1967; Illés együttes, 1973; Amorf ördögök és Honvéd Férfikar, 2005). A három verzió összehasonlítására irányuló utolsó feladat fogalmazási feladatként is végezhető.
Feltöltötte: leventeborsos // B1, B2,
Feladatsor Weöres Sándor Tíz lépcső című versének és a Szabó Benedek és a Galaxisok A teljesség felé című számának feldolgozásához.
Feltöltötte: yorsolya // A1,
Főnévi igenév gyakorlása, már A1 szinttől használható
Feltöltötte: gtamas // A2, B1,
nyelvtan (német nyelvű magyarázatokkal): személyes névmások alanyesete és ragozása
Feltöltötte: gtamas // B1, B2, C1,
Magyar történelem, rímek
Feltöltötte: gtamas // B1, B2,
Téma: kivándorlás, magyar kulturális reáliák
Feltöltötte: gtamas // A2, B1, B2,
Szókincs: család, magyar történelem, múlt idő, feltételes mód
Feltöltötte: gtamas // A2, B1,
halláskészség fejlesztése, múlt idejű igeragozás E/1, szókincsfejlesztés
Feltöltötte: PálBarbi // B1, B2,
A "Jó szórakozást magyarul!" (http://joszorakozastmagyarul.com) "Ezt így tanítottam!" pályázatára küldtem be az alábbi óratervet "A békakirályfi" című olvasmányhoz. A tananyagban az óraterv mellett szerepel egy szövegértést ellenőrző kérdéssor is.
Feltöltötte: KruzsliczTamás // B1,
Hallás utáni értés a feltételes mód gyakorlásához. A szövegbe a feltételes módban álló igéket kell beírni a hallgatás alapján. (Vigyázat a nyomtatáskor: egy oldalon eleve kettő szöveg szerepel - kettő diáknak való, így félbe kell vágni!) A videó az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/LwjU5Q-TXig?t=8s
Feltöltötte: KruzsliczTamás // B1, B2,
Hallás utáni szövegértési feladat szójegyzékkel a Prezit mint munkahelyet bemutató videóhoz. Magasabb nyelvi szinten természetesen a szójegyzék akár el is hagyható. Utána páros munkában lehet beszélgetni a segítő kérdések nyomán az ideális munkahelyről. Jól kapcsolható feladat a munka, munkahely témakörhöz.